18-19.10 – prowadzi: Marek Zaremba

info o Marku

Moi Drodzy!

Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych do kulinarnego studia „Krzywy Ratusz” w Nowej Iwicznej pod Warszawą na 2 dniowe warsztaty GOTUJ ZDROWO! Będzie naprawdę mnóstwo wiedzy i wspólnego gotowania, a wszystko doprawimy jak zawsze konkretną szczyptą Miłości!

Gotuj Zdrowo! – 2 dniowe warsztaty z gotowaniem!

gotuj_zdrowo

1 dzień – sobota 18 października

9:30 powitanie uczestników z poczęstunkiem (muffiny jaglane z karobem i żurawiną, kawa ekologiczna z orkiszu, aromatyczne herbatki i napoje)

Wykłady

10:00 – 11:30 Odżywianie dla zdrowia w codziennej profilaktyce i leczeniu według św Hildegardy i dietetyki TMC, czyli co naprawdę warto wiedzieć o leczniczej naturze pożywienia.

11:30 – 12:00 Przerwa na poczęstunek (zupa makrobiotyczna)

12:00 – 13:00 Jak przeprowadzić jesienny detoks, czyli oczyszczanie organizmu w codziennej diecie. Dieta profilaktyczna i wartość postu w chorobach cywilizacyjnych. Równowaga kwasowo zasadowa.

Warsztaty

13:00 – 16:00 Wspólne gotowanie z poradami dietetycznymi oraz degustacją

Co będziemy przygotowywać i gotować?*

- zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów z czarną soczewicą i prażonym orzechem włoskim
- toskańskie canelloni z bakłażana i szpinaku
- gulasz a’la curry z kopru włoskiego (fenkuła) i cukinii z czarną komosą ryżową (quinoa)
- pasta tahini z nutą cytryny
- kasza jaglana ala kus kus z dynią, jabłkiem i płatkami migdałów
- kawa według 5 Przemian

2 dzień – niedziela 19 października

9:30 – 12:30 Wspólne gotowanie z poradami dietetycznymi oraz degustacją

Co będziemy przygotowywać i gotować?*

- lecznicze napary na co dzień według TMC
- orkiszowa zupa lecznicza według św Hildegardy
- jajka zapiekane z komosą ryżową ala shakshuka z dynią i nutą rozmarynu
- podpłomyki pełnoziarniste z czarnuszką i olejem z ostropestu
- konfitura z czerwonej cebuli w korzennych przyprawach
- makrobiotyczny pasztet z dyni, cukini i soczewicy
- jabłka zapiekane ala crumble z dynią, żurawiną pod owsiano orzechową kruszonką z nutą świeżego tymianku
- kawa orkiszowa z kardamonem i mlekiem migdałowym lub sojowym

12:30-14:00 „Konsultacja bez krępacji”, czyli wasze pytania, moje odpowiedzi*

-indywidualne konsultacje w grupie

14:00 Podsumowanie warsztatów, rozdanie dyplomów z uczestnictwa i pamiątkowe zdjęcie;-)

*Wszyscy uczestnicy podczas wspólnego gotowania degustują wymienione dania na miejscu, a pozostałą część zabierają w podróż lub do domu.

Dla kogo warsztaty?

Jeżeli jesteś chory, trapią Cię przewlekle dolegliwości, a nie wiesz, co dokładnie jeść lub pomimo zmiany odżywiania nie czujesz się jeszcze najlepiej i nie jesteś pewien, czy się faktycznie właściwie odżywiasz.

Jeżeli jesteś zdrowy i tylko pragniesz się dowiedzieć jak odżywiać się zdrowo lub może gubisz się już w gąszczu poradników i pragniesz uporządkować swoją dietę, przy okazji wspólnego gotowania.

A może jesteś już gotowy i pragniesz oczyścić racjonalnie organizm, tylko nie wiesz jak to właściwie przeprowadzić, to zapraszam Cię serdecznie, gdyż te warsztaty są właśnie dla Ciebie!

Oprócz wiedzy teoretycznej możesz jeszcze poczuć smak prawdziwej kulinarnej przygody i radośnie gotować wspólnie z nami przez wiele godzin, degustując wszystkie dania w doskonałym towarzystwie i atmosferze pełnej miłości;-)

Podczas spotkania otrzymasz odpowiedzi, jak szybko odzyskać formę i zdrowie, schudnąć w mądry sposób nie tracąc wraz z kilogramami zdrowia oraz uzyskasz informację jak uporządkować wiedzę o swoim odżywianiu. Odpowiem Wam, jakie popełniacie błędy, których może nie jesteście świadomi. Dowiesz się również jak szybko zmienić dietę, aby była jeszcze bardziej dla ciebie lekarstwem. Podczas warsztatów omówimy również, czy Twoja grupa krwi ma faktycznie wpływ na dietę, oraz czy warto i jak się tym kierować w codziennym odżywianiu.

Poruszane dodatkowe tematy na zajęciach w trakcie warsztatów praktycznych wspólnego gotowania praz podczas konsultacji:

- termika i smak produktów, czyli wpływ odżywiania na nasze narządy
- typy gorące i zimne, czyli jak się schładzać, a jak ogrzewać wychłodzony organizm – jak pozbywać się wilgoci i śluzu
- nadwaga przy chorobie Hashimoto
- skuteczne odkwaszanie organizmu poprzez odżywianie
- łatwa i skuteczna dieta profilaktyczna w chorobach cywilizacyjnych: nadciśnienie, cukrzyca, choroby tarczycy, alergie pokarmowe i problemy skórne
- program Anti Candida, czyli jak rozpoznać i skutecznie leczyć drożdżycę poprzez odżywianie, post i suplementację
- choroby układu pokarmowego, refluks pod kontrolą
- dieta profilaktyczna w chorobach nowotworowych
- miłość, czyli pokarm, który jest najlepszym lekarstwem na wszystko

Gdzie się odbędą warsztaty?

Nasze warsztaty Gotuj Zdrowo! odbędą się przy ul. Pokrętnej 43
„Osiedle Krzywa Iwiczna”, 05-500 Nowa Iwiczna / Warszawa
(bliska lokalizacja Warszawa ul. Puławska; na wysokości Auchan-Piaseczno)
Szczegóły i plan dojazdu na stronie www.krzywyratusz.pl

Liczba uczestników: do 25 osób

Koszt warsztatów za 2 dni wynosi od osoby 395pln

Koszt warsztatów za 1 dzień w przypadku kiedy nie nie możesz być z nami w pełnym wymiarze 2 dniowym wynosi 295pln (sobota lub niedziela)

Warunkiem rezerwacji miejsca jest przesłanie mailem na adres m.zaremba@kulinare.pl danych wraz z kontaktowym numerem telefonu oraz przedpłata na udział w warsztatach w wysokości 200 zł na konto:

Kulinare Gotuj Zdrowo!
PKO BP – 92 1020 1390 0000 6102 0476 3001 W tytule przelewu proszę podać:
Imię i nazwisko osoby uczestniczącej oraz tytuł warsztatu np. Warszawa 18-19 października „Gotuj Zdrowo”

Reszta kwoty w wysokości 195 pln płatne gotówką na miejscu lub 95 pln w przypadku kiedy zdecydujesz się na udział 1 dniowy.

JEŻELI ZECHCESZ OTRZYMAĆ FAKTURĘ VAT PODAJ PROSZĘ ADNOTACJĘ PRZY WPŁACIE LUB PRZEŚLIJ TAKĄ INFORMACJĘ MAILEM.

W przypadku rezygnacji i braku uczestnictwa w zajęciach z przyczyn niezależnych, wpłacona przedpłata może zostać zaliczona na każdy inny termin naszych warsztatów.

Marek Zaremba