Wykład, wspólne gotowanie i posiłek . Prowadzi Katarzyna Jaszczyk – Górska.
23 listopada g.16.00

Dla osób, które wolą zapobiegać niż leczyć.
Dla osób, które nie chcą leczyć siebie i swojej rodziny antybiotykami.
Dla osób, które wolą traktować chorobę jako informację i szansę na wzmocnienie organizmu.

 

Prowadzi Katarzyna Jaszczyk-Górska - doświadczona trenerka kulinarna oraz dyplomowany praktyk Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (www.5przemian.pl).

Miejsce: Krzywy Ratusz, ul. Pokrętna 43, Nowa Iwiczna

Termin: 23 listopada, 16.00 – 20.00

Cena: 160zł (wykład, gotowanie, wspólny posiłek, kawa wg 5 przemian)

Zgłoszenia na adres: mm@krzywyratusz.pl.

Informacje: 602 399 963

altArc3vDFxJul3TzL6Ilaw9ExvqTiEpZsE_uUGNPQWFu0-

Zapraszam na warsztat, podczas którego dowiesz się, jak wzmacniać organizm w zimnych porach roku zgodnie z zasadami kuchni Pięciu Przemian.

Każdy produkt ma konkretne oddziaływanie termiczne na nasz organizm, powoduje też określony ruch energii w ciele. Możemy wykorzystać tą wiedzę na co dzień i odżywiać się w sposób, który nas wzmacnia, a unikać tego, co nas osłabi.

Jedną z podstawowych zasad filozofii odżywiania wg. Pięciu Przemian jest dostosowanie sposobu odżywiania do pory roku. Każda pora roku ma swoją specyfikę i oferuje nam inne produkty. Gdy korzystamy z tego, co przyroda podsuwa nam w danej porze roku, wówczas organizm najlepiej przystosowuje się do panujących wtedy warunków. Poza tym, jedząc sezonowe produkty czerpiemy z nich najwięcej energii życiowej, co wpływa na naszą witalność i system odpornościowy. Z tej mądrości czerpią wszystkie tradycje kulinarne. W zimnych porach roku nasze organizmy potrzebują pożywienia, które pozwoli nam zgromadzić energię do ogrzania ciała i obrony przed zimnem, wiatrem i wilgocią. Dowiesz się, jakie produkty i sposoby przygotowywania potraw temu sprzyjają, a co jest w tym czasie niekorzystne.

Podczas warsztatu dowiesz się także o roli ciepłego śniadania jako najważniejszego posiłku dnia. Ugotujemy wspólnie takie śniadanie, aby poczuć jego smak i działanie.

O tej porze roku zdarzają się infekcje – jednym częściej, innym rzadziej. Warto potraktować je inaczej niż tylko jako niewygodę i przeszkodę w realizacji własnych planów i nie tłumić ich czym prędzej tabletkami, warto tak się leczyć, żeby jednocześnie wzmocnić organizm i zwiększyć jego odporność na przyszłość.

Podczas warsztatu poznacie sposoby radzenia sobie z infekcjami i ich różnymi objawami przy pomocy diety i ziół, dowiecie się o roli gorączki, podam proste mieszanki ziołowe przydatne w konkretnych dolegliwościach i ugotujemy 2 dania lecznicze.

DSC_1764(1)

Katarzyna Jaszczyk – Górska – od ponad 10 lat nieprzerwanie fascynuje mnie medycyna chińska. Uczyłam się medycyny chińskiej u nauczycieli Avicenna Institut. Skończyłam 4letni kurs Tradycyjnej Medycyny Chińskiej prowadzony przez Matthiasa Hunecke i kontynuowałm naukę na 4letnim kursie „Diagnostyki różnicowej” prowadzonym przez Claude’a Diolosę. Uzyskałam dyplom Instytutu Avicenny z zakresu dietetyki leczniczej wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.

Więcej o mnie na www.5przemian.pl.