MEDYtuJEMY…

Warsztat kulinarny z Maćkiem Szaciłło i Karoliną Kopocz, autorami książki „Karolina na detoksie”

26 czerwca (czwartek), g.18.00 – 21.30

 

ja--290x290Maciek-usmiechniety-290x290

O prowadzących można przeczytać więcej na ich stronie www.medytujemy.pl

Miejsce: Krzywy Ratusz, ul. Pokrętna 43, Nowa Iwiczna (na wysokości Auchan Piaseczno)
Termin: 26 czerwca, 18:00 – 21:30
Cena: 200zł

Rezerwacja miejsc: mm@krzywyratusz.pl
Informacje: 608 380 380

Co wchodzi w skład 4 godzinnego programu oddechowo – kulinarnego?

  • nauka technik oddechowych i medytacja
  • wykład o zdrowym życiu, intuicji
  • warsztat gotowania intuicyjnego, który poprowadzi Maciek Szaciłło

Tym razem skupimy się na ajurwedyjskiej kuchni sattvicznej. Czym jest sattva? Zgodnie z ajurwedą (najstarszą nauką o zdrowiu) to jedna z trzech energii zawartych m.in. w jedzeniu. Ta najlżejsza, najświeższa, dająca nam najwięcej siły do działania. Kuchnia sattviczna oparta jest więc m.in. na świeżych owocach, warzywach, ziarnach i przyprawach, które dają jej unikatowy, niepowtarzalny smak. Przyrządzimy razem hinduskie potrawy takie jak np. dosa (naleśniki z ryżu i roślin strączkowych), palak tofu (tofu w sosie szpinakowym) czy kitchari – oczyszczające danie z ryżu i mung dalu. Poznacie też zastosowanie i właściwości zdrowotne poszczególnych ziół i przypraw…